dissabte, 3 de març del 2012

Vídeos.

Tenc algunes entrades d'espectacles vist aquestes darreres setmanes pendents de penjar, però avui torn a escriure per aquí per afegir tres vídeos que per unes o altres coses, m'han interessat.

El primer fa referència a un combat de picat que va tenir lloc aquest dijous, dia primer de març, on es celebre el dia de les Illes Balears.
Mentres els glossadors s'acomiadaven , un espectador va començar a recriminar en Mateu Xurí que allà estaven celebrant un dia festiu i no era el moment de fer política.
El que m'agrada és la forma en que contesta en Xurí a aquest home , sense perdre la calma i l'educació. Seguint amb el seu glossat .
Per si algú no sap que és una glossa, el diccionari  ens diu :

|| 2. Composició poètica, amplificació d'una estrofa, en què cadascuna de les estrofes acaba amb un vers o grup de versos d'aquella estrofa; per analogia, amplificació o variació sobre un tema (literari, musical, etc.) 

Aquí teniu el vídeo :
 






El segon vídeo fa referència a la cançó New York , New York que podem trobar a la pel.lícula "Shame", cantada per Carey Mulligan.
Vaig trobar aquesta versió, brutal i genial, dins una pel.lícula que no em va desagradar .
Aquí teniu el vídeo :



I el darrer és una visió de la Palma i per extensió de la Mallorca dels anys 20.
No és enyorança, ja que s'ha d'evolucionar, però si ens permet veure com era Ciutat de Mallorca a començaments dels anys mil nou-cents .
Aquí tenim el vídeo :

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada