dimecres, 21 de març del 2012

Miracle a Llucmajor




Miracle a Llucmajor
Autor : Sebastià Alzamora
Editorial Proa
Col.lecció A tot Vent
Pàgines 240




Miracle a Llucmajor és el darrer llibre que he llegit.
D'aquest mateix autor, havia llegit "Sara i Jeremies"
Aquesta és la cinquena novel.la publicada.


En un principi em pensava que tractaria molt més de la història del "cometagiravio" i a mesura que vas llegit veus que això no és així.
És cert que aquest aparell que en Pere de Son Gall vol crear, es troba present dins l'obra, però el llibre és molt més. És una història d'amor i és una novel.la alegre, lluminosa i divertida.


Començam la història el dia del funeral del pare d'en Pere. Allà i en el moment de passar el condol, en Pere s'enamora a primera vista de na Maria Boscana, filla de Jaume Boscana, enemic de la família.
Tant sols la mare de'n Pere, madò Pràxedes, fa costat al seu fill amb la història amb na Maria ja que el pare d'ella no veu gens bé que la seva filla pugui tenir una història amb aquell "sonat" del poble que tant sols te en el seu cap la idea de crear un aparell per poder volar. 


Qui també no veu amb mals ulls, la possibilitat d'una història entre en Pere i na Maria, és na Maria Antònia Salvà, poeta i amiga de la família dels Boscana.

Però Llucmajor , a la Mallorca dels anys 20, és un poble on pràcticament tothom es coneix, i l'arribada d'unes senyores catalanes al poble, per donar una conferència sobre els perills de les paraules malsonants, és tot un espectacle que revoluciona i entusiasma a tots els estaments de la societat.
Des de el batlle conservador al rector del poble, Don Anicet, tots es veuen exaltats per aquestes tres dones.


I és en aquests moments on trobam les situacions més còmiques.

Els moments en que el rector ha de lluitar contra la seva "calentura" i controlar el seu penis indomable i enravenat, quan veu una d'aquestes dones, és dels moments més divertits de l'obra.

Tampoc crec que hagi de parlar molt més de la trama. Tant sols dir que n'Alzamora , aprofitant situacions reals, ja que la història d'en Pere de Son Gall i el seu cometagiroavio va existir, crea tot una història on l'amor i les ganes d'acomplir els somnis està present.

En Pere és una persona caparruda i fins que no ha aconseguit allò que vol, no queda content. I allò que vol és, arribar a volar amb el seu aparell i ser correspost per na Maria.


I per saber si ho aconsegueix tendreu que llegir el llibre si encara no ho heu fet.


Aquí deix un vídeo on Sebastià Alzamora , parla d'aquesta obra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada