divendres, 9 de març del 2012

ART

Teatre del Mar

 18.02.2012

Art de Yasmina Reza. Interpretada per Carles Alberola , Alfred Picó i Carles Sanjaime. Direcció de Joaquim Candeias. Versió i traducció de Fernando Gómez Grande i Rodolf Sirera.

 Yasmina Reza va publica la seva obra l'any 1994 i Albena teatre es va atrevir a posar-la en cartell per primera vegada en català.

La història és senzilla. Ens trobam davant tres amics que veuen perillar la seva relació d'amistat quan n'Iván compra un quadre blanc per 30.000 euros.

Trea amics que ja han arribat a una edat madura i que són diferents entre ells. O al manco, n'hi ha un, en Sergi, que no pega ni amb cola amb els altres dos. Dos semblen ser uns triunfadors  i l'altre és just el contrari. No vol rompre amb la seva promesa perquè això suposaria perdre el seu lloc de feina, a la papereria de l'oncle de la seva promesa.




L'enfrontament dels tres damunt les diferents visions del quadre serà l'eix de l'obra.

Però és també un cant a l'amistat incondicional, a la lleialtat i a la comprensió entre amics. 
Aquesta amistat es pot rompre després de la compra del quadre ?



Amb una posta en escena molt austera , els tres intèrprets duen tot el pes de l'obra e intenten guanyar l'atenció dels espectadors amb una gran comicitat, cosa que aconsegueixen.

Les interpretacions dels tres són molt correctes, però n'Alberola sembla fer el paper de sempre. Es val molt de la seva veu i de la seva cantarella per fer riure als espectadors.

L'obra no ens sorpren ja que en aquestes alçades, qui més qui manco sap de que va l'obra i per fer-la atractiva, ens han d'enganxar els personatges i això si ho aconsegueixen.

Per mi va ser entretinguda i un pel massa llarga. Algunes coses del final sobraven.

He de dir que per mi va ser la primera versió de l'obra que veia, ja que no l'havia vista en castellà quan l'havien duit per Palma, altres companyies.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada