dilluns, 7 de gener del 2013

Festa de l'Estendard - 31.12.12

D'aquestes festes de Nadal, encara me quedaven per publicar les fotografies que vaig fer el passat dia 31 de desembre a la Festa de l'Estandard, de Ciutat.

Cada 31 de desembre, els mallorquins recorden els seus orígens com a poble amb la commemoració cívica més vella d'Europa. El ritual de la Festa de l’Estendard ha esdevingut, així, la peça clau d’una memòria fundacional que té el seu inici en la conquista de Jaume I.

  La commemoració popular ha mantingut durant segles uns referents essencials que remeten a la fundació històrica de la comunitat, malgrat les acomodacions de les formes externes i dels rituals a unes condicions polítiques canviants. De fet, la festa fins i tot va superar moments traumàtics com l’annexió del regne per Pere el Cerimoniós, les Germanies, la Nova Planta, la centralització del segle XIX o la Guerra Civil.

Aquestes paraules estan tretes del pròleg de Joan F. Mira, del llibre "La Festa de l'Estendard. Cultura i cerimonial a la Mallorca (segles XIV-XX)

I aquí teniu algunes fotografies d'aquesta festa que te lloc a la Plaça de Cort de Palma, cada 31 de desembre i on a la façana de Cort, posen la fotografia d'un home que te tans de nasos, com dies té l'any.

























































8 comentaris:

  1. Pues esa me la perdí, pero mira por donde puedo imaginarla fácilmente gracias a tu aportación, el colorido es fantástico, miraré de no perdermela el año que viene... un abrazo mallorquinista

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira si fa anys que la fan, que jo encara no hi havia anat. Enguany a estat la primera. O sigui que encara hi ets a temps. Gràcies.

      Elimina
    2. Por cierto, no lograr encontrar ninguna dirección de email en tu perfil, y obviamente no voy a darte mi teléfono en público, lo digo para cuando quedemos un día respecto al tour fotográfico, escríbeme porfis:

      m1a5n3u@gmail.com

      un abrazo

      Elimina
    3. Agafat el teu correu.
      T'escriuré per saludar-nos.

      Elimina
  2. No la conocía. Muy vistosa. Estupendo reportaje.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. És una festa popular i hi ha una part que no vaig fotografiar ja que els cavallets ballen dins la Seu i no hi vaig anar. El proper any, si puc, esper poder fotografiar-ho.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Bona recopilació de fotos! Algun any m'agradarà veure la festa de prop.

    ResponElimina
  4. Gràcies Dèric. PEr aquí te esperarem i anirem a gaudir de la festa junts.
    Una abraçada.

    ResponElimina