diumenge, 29 de gener del 2012

Camarada K

Teatre del Mar
28.01.2012
Aquest cap de setmana s'ha tornat a programar dins la nova temporada d'hivern, l'espectacle "Camarada K" de Produccions del Mar.
Autor,dramatúrgia i direcció, Joan Carles Bellviure
(A partir de textos de Danïïl Kharms )
Els intèrprets són Sergio Baos, Margalida Grimalt i Joan Manel Vadell.

En Danïïl Kharms va morir als 37 anys a l'hospital psiquiàtric on el va tancar el poder estalinista al 1942. En aquells moments tan sols havia publicat dos poemes , a part dels contes per a infants que havia escrit per sobreviure.
Quaranta anys més tard els seus escrits varen veure la llum.

Aquesta obra la varen estrenar els mateixos actors el 2009 i desprès de voltar per diferents llocs de l'estat espanyol han tornat a l'illa i al lloc d'on varen sortir.

La primera vegada que els vaig veure me varen sorprendre molt. Era increïble veure com uns textos tant durs, eren capaços de fer-nos riure, de contar- nos històries divertides.

En Javier Matesanz en el seu blog "Bocamoll" d'aquesta obra, entre d'altres coses va dir :
- No cal conèixer l'obra de Kharms per entendre o per gaudir de la funció.
- Plantejar un espectacle tragicòmic de caràcter absurd és una gosadia gairebé imprudent, que quan desemboca en resultats tan brillants com els assolits per Joan Carles Bellviure amb Camarada K es pot considerar una autèntica i admirable proesa teatral.
- El muntatge no té un fil conductor lògic. Però tot té sentit gràcies a una certa coherència impossible i a una lucidesa delirant, però intel.ligent.
- Convincent feina interpretativa dels tres actors, que mai perden la concentració, que mantenen la tensió del relat en tot moment, evitant que el desbarat esdevingui beneitura.

Si una persona com en Matesanz ho explica tant bé, no és necessari dir res més, ja que estic totalment d'acord amb els seus comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada