dimecres, 8 de febrer del 2012

La Marató

Teatre del Mar
04.02.12

Seguint amb la temporada d'hivern del Teatre del Mar, aquest passat cap de setmana s'ha pogut veure l'obra "La Marató" de la companyia La Impaciència.

La direcció de l'obra era de Jordi Cumellas i la interpretació de Rodo Gener, Enric de las Heras, Xavier Núñez, Salvador Oliva i Carme Serna.


En sortir del teatre vaig tenir una sensació estranya. Per una part trobava l'obra molt original i molt ben interpretada, però també tenia en el cap la idea de que no l'havia entesa . Qui eren aquells personatges i que m'havien volgut contar ?
Es cert que no és un text lineal i la visió desordenada de les escenes, pot donar peu a aquesta sensació , però no se, em va semblar  que m'havia perdut alguna cosa.


El relat conta el declivi d'un veterà corredor de marató. Un campió que veu perillar el seu lideratge per un lògic relleu generacional, però que no es resigna a perdre'l . Tot això en el decurs d'una cursa de fons que esdevé metàfora d'una vida llarga i dura.



Salvador Oliva va escriure aquesta obra amb la idea de rodar un curt metratge i diu que " la marató" és una història sobre la frustració d'envellir i de veure com els que vénen darrere són més forts i ràpids, mentre que les teves energies minven, la inseguretat creix, te deprimeixes, t'enfonses i pots arribar a reaccionar a la desesperada, per impotència.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada